Nou reglament de protecció de dades

by | Botigues online, Sense categoria

El proper 25 de maig de 2018 és la data límit d’aplicació del Reglament Europeu 679/2016 de Protecció de Dades, més conegut com RGPD, un cop transcorreguts els dos anys de marge des de la seva entrada en vigor.

L’aplicació d’aquest nou Reglament és el canvi més important que es produeix en aquest àmbit i pretén donar més garanties de control als ciutadans.

Hauries d’haver adaptat i al teu negoci (i la teva web) al nou reglament europeu (i de pas al la llei espanyola vigent des del 2011, la LOPD que gairebé ningú té adaptada). Si no ho has fet, no et preocupis, perquè et puc ajudar a adaptar la teva pàgina web (i el teu negoci) i així evitar multes de fins a 30.000 €. Esperem que no es posin a multar com bojos perquè sinó a més d’un li donaran un bon ensurt.

Bé, anem a veure alguns punts important.

Qui està obligat a complir la RGPD?

Totes les persones físiques o no físiques, autònoms, empresa, organitzacions dels que sigui, … etc etc etc. Qualsevol que reculli dades ja sigui només un correu electrònic o un número de telèfon. I com estaràs pensant, qualsevol web recull dades. Per tant, tots hem de complir el reglament.

Què hem de complir? Quins són els requisits que ha de tenir la web?

Els principals són els següents:

Notificació de recollida de dades.

Consentiment abans de la recollida de dades.

Impedir la recollida no autoritzada de dades per tercers.

Mantenir les dades organitzats i accessibles.

Oferir solucions per a gestionar les peticions referents a les seves dades

Avisa de les bretxes de seguretat.

Sempre dependrà de les dades que recullis. Però si les dades que demanes als teus usuaris són Nom, Email, Adreça, Telèfon, … l’adaptació és senzilla. I el més important, és un reglament lògic i que defensa els drets dels consumidors que al final som tots.

Recorda, en 25 de Maig és la data límit per tenir adaptada la teva web. No esperis a l’últim dia. Demana informació sense compromís. Et puc ajudar.